Ik ben sinds 2010 werkzaam in de reguliere zorg en zie daar dagelijks hoe, door het overheidsbeleid- en bezuinigingen, het respect en aandacht voor de mens stap voor stap naar de achtergrond verdwijnt.

Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met mijn Braziliaanse achtergrond. Ik ben opgegroeid in een land waar mensen relatiegericht zijn, de familie vóór alles gaat en waar men voor elkaar zorgt. Geld is uiteraard belangrijk maar komt niet op de eerste plaats.

Heeft u zorg nodig, dan bent u aangewezen op mantelzorg aangevuld reguliere thuiszorg of verhuist u naar een instelling. Uw leven verandert op slag en en moet u daarop aanpassen. Maar waarom, en zeker als we ouder zijn, moeten wij ons hele leven aanpassen om zorg te ontvangen? Leeft u ook niet liever zolang mogelijk uw eigen leven terwijl u zorg ontvangt die is afgestemd op uw leven?

In tegenstelling tot de reguliere zorg, behoudt u bij particuliere thuiszorg zelf de regie in handen. U bepaalt welke zorg u krijgt, door wie en wanneer. U heeft hiervoor niet per se een indicatie nodig van het CIZ. Heeft u deze indicatie wel, dan kunt u een deel van de zorg inkopen met uw PGB.

Met particuliere thuiszorg blijft u zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving wonen, de dingen doen die u graag nog wilt doen en met de vertrouwde mensen om u heen. En dit alles met een professionele zorg die bij u past.

U kunt thuiszorg aanvragen voor een langere periode met aaneengesloten dagen maar ook voor één of enkele dagen per week om uw mantelzorgers te ontlasten. Ook zij hebben behoefte aan een moment van rust, ontspanning en vrije tijd. Door respijtzorg kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden.

Samen met de arts en de mantelzorgers verleen ik u zorg op maat, geheel afgestemd op u en uw omgeving. Zo krijgt u professionele zorg en de mensen in uw omgeving rust en ontspanning.

Wilt u vrijblijvend een gesprek met mij, aarzel niet en neem contact met mij op.