Hallo, ik ben Katia, geboren in 1971 in São Paulo, Brazilie.

In 1995 leerde ik mijn man kennen. Hij is Nederlander en woonde destijds in São Paulo. Wij werden al snel een stelletje. Toen hij mij twee jaar later vertelde dat hij plannen had om terug te gaan naar Nederland, moest ik daar wel twee keer over nadenken. Uiteindelijk tóch mijn geliefde Brazilië verlaten voor een toekomst in Nederland.

Ik ben opgevoed in een land waar de mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Dat heb ik altijd behouden. Nadat ik eerst de taal heb geleerd, ben ik begonnen met mijn opleiding in de zorg. Ik merkte na een paar jaar werken, dat de kwaliteit van de zorg te wensen over liet. Door het snijden in het zorgbudget en de hierdoor ontstane tijdsdruk bij zorginstellingen, is echte persoonlijke aandacht tegenwoordig helaas eerder uitzondering dan regel. Dit leidde tot een punt waarop dat ik niets anders kon dan zeggen; ‘BASTA!’.

Een keuze die ertoe geleid heeft, dat ik vandaag de dag niet meer structureel werkzaam ben binnen één instelling. Ik werk sinds 2021 als zelfstandig zorgverlener. Niet alleen voor instellingen, maar met name voor de particuliere thuiszorg. Dit is thuiszorg op een manier zoals deze zorg ooit bedoeld was. Persoonlijk, kundig, met aandacht en respect.