Ik verleen alleen particuliere zorg en geen zorg in natura. Particuliere zorg betaalt u zelf, maar…een deel kan ook worden vergoed. De zorg die ik verleen is maatwerk en onder meer afhankelijk van uw wensen. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om uw wensen te bespreken zodat ik u een reĆ«le opgave van de kosten kan geven.

Om de zorgverlening vergoed te krijgen heeft u toestemming van de overheid nodig. Dit wordt geregeld in een zorgindicatie. Als uw naaste kiest voor een Persoonsgebonden Budget (PGB), wordt er op basis van de indicatie een budget op jaarbasis toegekend. Dit PGB kan uw naaste ontvangen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Zorgverzekeringswet (ZVW) of Wet Langdurige Zorg (WLZ). Vervolgens kan uw naaste met dit budget zorg en begeleiding inkopen via mij. Uw naaste behoud de regie over dit budget en nog belangrijker, behoud regie over hoe, waar en wanneer ik de zorg verleen.

Zorg in Natura (ZiN) is de tegenhanger van een PGB. Als u kiest voor Zorg in Natura dan bepaalt de gemeente, uw zorgkantoor of uw zorgverzekeraar van wie u zorg ontvangt, waar u die zorg ontvangt en wanneer u zorg ontvangt. U hoeft zelf niets meer te regelen. Daarmee bent u echter ook de regie kwijt.